Kore Cumhuriyeti Konsolosluğu-Ticari Vize nasıl alınır

Tarafından   06/10/2018

Asyanın tıcaret rotası kore cumhurıyetı’nden vize nasıl alınır.? gereklı olan belgeler nelerdır.?iletisim bılgileri ılgili yazımızda..
Türkiye ve Güney Kore arasındaki Karşılıklı Vize Muafiyeti Anlaşması’na göre Türk vatandaşları Güney Kore’de vizesiz 90 gün ikamet edebilir.

Tüm vize başvurularında adli sicil belgesi(İngilizce) de gerekmektedir.

Ticari Vize
Uygun Başvuru Sahipleri
Yabancı şirket ya da yabancı sermayeli şirket kurmayı planlayanlar.
Kore’de satın alma kalemleri ile ilgili pazar araştırması yapmak isteyen serbest meslek çalışanları.
Danışman ya da sözleşmeli çalışan sıfatıyla Kore kamu kuruluşlarca veya özel kuruluşlarca davet edilenler.
Makinelerle ilgili ithalat/ihracat işinde olan ya da makine kurulumunu, onarımını, teftişini ve işletimini öğrenmek maksadıyla Kore’ye gelmesi gerekenler (kurulum, teftiş vb. için kendilerine ödeme yapılan kişiler hariç).
Gereksinimler

Doldurulmuş vize başvuru formu
Güncel, pasaporta uygun renkli fotoğraf
Pasaportun aslı ve fotokopisi (en az 6 ay süreli geçerlilik süresi kalmış olmalıdır)
Daimi ikametgah belgesinin (çalışma izni veya öğrenim izin belgesi) aslı ve fotokopisi
Bir seyahat acentesi ya da havayolu şirketi tarafından hazırlanmış uçuş programı
(Başvuru sahiplerinin vizeleri onaylanıncaya kadar bilet satın almamaları önerilir)
Vize harcı
Bu vize türü için gerekli ek talepler şunlardır:
Aşağıdakilerin belirtildiği ve firmanın antetli kağıdına basılmış bir mektup:
Başvuru sahibi hakkında bilgi (örneğin, istihdam süresi ve unvanı gibi)
Kore’de yapılacak iş faaliyetlerinin ayrıntıları
Öngörülen kalış süresi
Kore’deki irtibat kişisi, açık adresi ve telefon numarası
Koreli bir şirket tarafından gönderilen davet mektubu
Var ise başvuruyu destekleyecek diğer belgeler.
Örneğin:
– Koreli ev sahibi şirketin ticaret sicili
: ihracat ve ithalat ruhsatları, sözleşme, iş seyahatinin amacının açıklandığı bir mektup, ithalat/ihracat belgeleri vb.
– Koreli ev sahibi şirketin kuruluşuyla ilgili belgeler
: işyeri sicil numarası, vergi beyannamesi vb. kopyası.
Dikkat: Çoklu giriş vizeleri Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Rusya, Ukrayna, Birleşik Devletler ve Özbekistan uyruklu kişilere verilebilir. Ayrıntılar için konsoloslukla irtibata geçiniz.
Randevu almak için tıklayınız.

Çalışma saatleri : Haftaiçi 08:30 – 17:30 (öğleyemeği arası 12:00 – 13:30)

Vize başvurmak için : 09:00 – 1200 / 14:00 – 17:00

I.Süzer Plaza 4. katta bulunan yeni Kore Başkonsolosluğu

1. İletişim bilgileri

1) Adres: Askerocağı Cad. Süzer Plaza, No:6, Kat:4, 34367, Elmadağ/Şişli, İstanbul
2) Tel: +90-212-368-8368
3) Email: istanbul@mofa.go.kr
4) Fax: +90-212-320-7413

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.